Našao razlog za poraze
0

Bryant: Lakersi su staračka ekipa

Totalsport
Kobe Bryant (Foto: NBA)
Kobe Bryant (Foto: NBA)
Ponajbolji košarkaš današnjice, ali i svih vremena, Kobe Bryant "otkrio" je novinarima razlog zbog kojeg je u noći s utorka na srijedu njegova ekipa, LA Lakers, upisala 16. poraz u 31 utakmici ove sezone...

Los Angeles Lakersi trenutno su deveta ekipa Zapadne konferencije NBA lige s omjerom pobjeda i poraza 15-16. To je, dakako, jedno mjesto ispod posljednjeg koje na kraju regularnog dijela sezone (82 utakmice) vodi u doigravanje, što definitivno ne zadovoljava po imenima jednu od najboljih ekipa lige u ovome trenutku.

Podsjetimo, ljetos su redove ekipe iz Los Angelesa pojačali najdominantniji centar lige Dwight Howard i sjajni razigravač Steve Nash. No, Lakersi su u noći s utorka na srijedu poraženi u svom Staples Centru od Philadelphije (15-17) sa 103-99.

"Zašto smo izgubili? Jer smo stari kao go...! Šta hoćete od nas? Samo moramo shvatiti kako igrati utakmice kada nismo više mladi i nemamo više snage kao nekada. Moramo znati šta radimo u odbrani i šta radimo u napadu. Moramo imati neki plan. Ovaj trenutno definitivno ne funkcionira", rekao je 34-godišnji Bryant.

Podsjetimo, tim je nedavno preuzeo Mike D'Antoni, bivši trener Phoenix Sunsa, koji preferira takozvanu "run and gun" košarku. Drugim riječima, jurnjavu s jedne na drugu stranu, što je očito prenaporno vremešnim igračima poput Bryanta, Stevea Nasha (38), Paua Gasola (32), te Mette World Peacea (33).

"Večeras ste vidjeli jednostavno staračku ekipu. Ne znam kako bih to drugačije opisao. Bili smo spori, dok smo protiv sebe imali ekipu koja je jurila s jedne strane na drugu. Mi za takvo što nismo imali snage u nogama. Moramo pronaći rješenje ove situacije i to je sve", zaključio je ipak mirno uvijek iskreni Bryant.