Bijesan zbog uganuća zgloba
0

Bryant izvan terena zbog povrede: Sudije moraju zaštititi šutere

Totalsport
Kobe Bryant (Foto: AFP)
Kobe Bryant (Foto: AFP)
Kobe Bryant, košarkaš Los Angeles Lakersa, povrijedio se u porazu svoje ekipe kod Atlante Hawksa (96-92) u posljednjim sekundama dvoboja, te mu predstoji, barem tako tvrde američki mediji, osjetna pauza.

Zvijezda Lakersa uganula je lijevi zglob manje od tri sekunde prije kraja utakmice, kada je u pokušaju da odvede susret u produžetak nezgodno stao na nogu Dahntaya Jonesa. Bryant je nakon susreta upravo Jonesa okrivio za uganuće zgloba, te je bio frustriran činjenicom da nijedan sudija nije vidio kako mu je "uklizao".

"Kao prvo, sudije moraju zaštiti šutere! Ne može se dogoditi da sam ja u zraku, a da neko ispod mene postavi nogu. To je opasna igra", rekao je ljutiti Kobe Bryant nakon što dodatne pretrage nisu pokazale nikakvo puknuće.

"Radit ću onako kako mi doktori kažu", odgvorio je sjajni šuter Lakersa na pitanje koliko će trajati njegovo izbivanje s parketa.

Lakersi vode veliku borbu za osmo mjesto koje vodi u doigravanje, a bez Bryanta na duže vrijeme bi ta borba mogla postati "nemoguća misija".

NBA