NBA doigravanje
0

Bryant donio Lakersima vodstvo

Totalsport
Foto: AFP/Getty Images
Foto: AFP/Getty Images
Los Angeles Lakersi su otvorili finalnu seriju Zapadne konferencije pobjedom nad Denver Nuggetsima 105-103 u svom Staples Centru.

Do pobjede su Lakersi došli u posljednjim trenucima utakmice koševima Kobea Bryanta sa crte slobodnih bacanja.

Bryant je tako pogodio šest slobodnih bacanja u posljednjih 30 sekundi utakmice i donio svojoj momčadi pobjedu, iako su zaostajali veliku većinu utakmice. Nakon prve trećine Nuggetsi su imali osam poena viška, da bi na poluvrijeme Lakersi otišli s pola koša prednosti. U posljednju se četvrtinu otišlo s dva poena viška za Denver, a točno 30 sekundi prije kraja Bryant je zabio dva slobodna bacanja za prednost Lakersa 101-99.

Tada Trevor Ariza krade jedno dodavanje Anthonyja Cartera u napadu Nuggetsa, a Bryant posprema nova dva bacanja za 103-99. S druge strane Nuggetsi se vraćaju na 103-102 tricom Chaunceyja Billupsa pet sekundi prije kraja, nakon čega fauliraju ponovo Bryanta koji pogađa oba bacanja za 105-102 3.2 sekunde prije kraja.

Potom Lakersi rade prekršaj na J.R. Smithu koji pogađa prvo slobodno bacanje i namjerno promašuje drugo, a odbijenu loptu hvata Bryant i okončava nadanja Nuggetsa.

Bryant je utakmicu okončao s 40 koševa, 6 skokova i 4 asistencije, a jedini dvocifreni uz njega bili su Pau Gasol i Derek Fisher. Obojica su ubacili po 13 koševa, s tim da se Gasol istaknuo i sa 14 skokova, od čega šest napadačkih.

U redovima Nuggetsa Carmelo Anthony ubacio je 38 koševa (šut iz igre 14-20) i 8 skokova, Chauncey Billups 18 koševa uz 8 asistencija, a Kenyon Martin 15 koševa.

Lakersima je ovo sedma pobjeda od osam odigranih utakmica na domaćem parketu u doigravanju ove sezone, te 11. uzastopna u doigravanju protiv Nuggetsa.

Druga utakmica na rasporedu je u četvrtak, također u Staples Centru.

NBA doigravanje, finale:

Zapadna konferencija

LA Lakers – Denver 105-103 (Bryant 40k, 6s, Gasol 13k, 14s / Anthony 39k, 6s, Billups 18k, 8a)

NBA