Košarka
0

Brooklyn bolji od Toronta na otvaranju playoffa, dva poena Teletovića

Totalsport
Ovogodišnje doigravanje NBA lige započelo je "breakom" Brooklyn Netsa, koji su rezultatom 94-87 slavili u Kanadi kod Toronto Raptorsa.
Foto: AFP
Foto: AFP
Netsi su tankirali posljednje dvije utakmice regularnog dijela sezone NBA lige kako bi pali na šesto mjesto i u prvom krugu doigravanja izborili susret protiv neiskusnih Raptorsa i to se u prvom susretu pokazalo kao dobra odluka.

Iskustvo je u ovom susretu prevagnulo, pogotovo u završnici u kojoj su veterani Shaun Livington, Paul Pierce i Kevin Garnett napravili seriju 10-2, nakon koje više nije bilo povratka za Raptorse. Samo je Pierce u posljednjoj četvrtini, tačnije u njenoj završnici, ubacio devet poena, što se pokazalo ključnim za pobjedu Netsa.

Brooklyn je vodio gotovo cijelu utakmicu, a Raptorsi su na momente preuzimali prednost od poena ili dva. Svaki put kada bi poravnali ili minimalno poveli, Brooklyn bi napravio mini seriju i poveo s pet i više poena razlike. U prvom je poluvremenu nezaustavljiv bio Deron Williams koji je ubacio 18 poena, a pomoć je dobio i od Joea Johnsona, koji je susret završio s 24 koša. Williams je utakmicu okončao s također 24 ubačaja. Pierce je pridodao svojih 15, od kojih je devet ubacio u posljednjih šest minuta utakmice.

Raptorse je u utakmici držao, koliko je mogao, Kyle Lowry, koji je susret okončao s 22 koša. Greivis Vasquez je ubacio 18, dok je Litavac Jonas Valančiunas pridodao 17 uz 18 skokova! Mirza Teletović nije imao svoju večer. U 12 minuta provedenih na parketu postigao je samo dva poena.

Ekipe ostaju u Kanadi gdje se u utorak igra druga utakmica serije.

NBA liga, doigravanje, Istočna konferencija, prvo kolo, 1. utakmica:

Toronto (3) – Brooklyn (6) 87-94 Brooklyn vodi u seriji 1-0