NBA doigravanje
0

Briljantni Bryant za finale

Totalsport
Kobe Bryant (Foto: AP)
Kobe Bryant (Foto: AP)
U velikom NBA finalu će igrati košarkaši Los Angeles Lakersa i Boston Celticsa, čime će biti reprizirano finale od prije dvije godine kada je bolji bio Boston (4-2).

Razlika u odnosu na 2008. godinu je ta da će ovom priliikom prednost domaćeg parketa imati košarkaši iz Los Angelesa, a serija počinje idućeg četvrtka utakmicom u LA-u.

Isto kao i Boston, koji je s 4-2 pobijedio Orlando, tim su rezultatom i Lakersi bili bolji od Phoenixa, dobivši u subotu navečer prvu utakmicu u gostima, u seriji. U utakmici gdje su se Lakersi odlijepili od suparnika tokom druge četvrtine i vodili sve do kraja, slavili su 111-103.

Još je jednu fantastičnu utakmicu odigrao Kobe Bryant koji je večer završio sa 37 poena, a dok je bio na parketu njegova ekipa je napravila velikih +19. Phoenix je, pak, hvatao svojih "pet minuta" tek u rijetkim trenucima kada Kobea nije bilo na parketu dvorane u Arizoni.

Posredstvom ponajviše Gorana Dragiča (koji je tijekom ogleda ponovno vodio "slovenski rat" protiv sunarodnjaka iz Lakersa Saše Vujačiča), ali i Stevea Nasha (21 poen, pet skokova i devet asistencije), Phoenix je tokom posljednje četvrtine smanjio ogromni zaostatak 91-74 na 99-96 dvije minute i 20 sekundi prije kraja. No, tada im se opet "ukazao" Kobe Bryant.

Pogodio je sve šuteve do kraja (uglavnom s dvojicom igrača na sebi), a prilikom onog za 107-100 je izašao izvan granica parketa i potapšao suparničkog trenera Alvina Gentryja.

Ovom prilikom je Bryant imao najveću pomoć u Ronu Artestu, čovjeku koji je postigao pobjednički koš sa zvukom sirene u prošlom ogledu Laerksa i Phoenixa. Da je opet "vruć" Artest je pokazao sa 25 poena, te odličnim šutem 10-16 što je, inače, njegova najveća boljka u igri.

NBA doigravanje, finale Zapada (šesta utakmica):

Phoenix - LA Lakers 103-111 (Nash 21p, 5s, 9a / Bryant 37p, 6s, Artest 25p, 4s, 3ul)

LA Lakersi su dobili seriju 4-2

NBA