NBA
1

Boston upisao drugu pobjedu protiv Clevelanda, Cavsima nedovoljan Jamesov triple-double

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Bostona porazila je Cleveland rezultatom 107:94 u drugom meču finala Istočne konferencije NBA lige, čime su stigli do ukupne prednosti od 2:0.

Celticsi su u nedjelju savladali Cavse rezultatom 108:83, a tri dana poslije upisali su i drugu domaću pobjedu te će s velikom prednošću, ali i optimizmom putovati na sljedeća dva duela koja će Cleveland igrati na domaćem terenu.

Za razliku od prvog meča, Cleveland je puno bolje ušao u ovaj susret, a sredinom prve četvrtine čak su stigli i do dvocifrene prednosti (25:15), da bi do kraja prve dionice njihova prednost pala na samo četiri poena razlike (27:23).

Nešto bolje gostujući igrači igrali su i do poluvremena gdje su otišli s prednošću od sedam poena (55:48), a veliki preokret u TD Gardenu desio se u samom finišu treće četvrtine gdje su Celticsi prvo anulirali, a zatim i preuzeli vodstvo Cavsa. Pred početak posljednje četvrtine, rezultat je glasio 84:77 za Boston.

U posljednjoj četvrtini igrači Brada Stevensa nošeni sjajnom atmosferom igrali su vrhunsku košarku, a na kraju su stigli do poprilično sigurne i uvjerljive pobjede i ukupnog vodstva od 2:0 u finalu Istočne konferencije.

Najefikasniji i najbolji igrač utakmice bio je nezaustavljivi LeBron James koji je meč završio sa 42 ubačena poena, 12 asistencija i 10 skokova, ali ni triple-double trenutno najboljeg košarkaša svijeta nije pomogao Cavsima da dođu do pobjede. Uz Jamesa, odličan meč za Cleveland odigrao je i Love koji je ubacio 22 poena, a imao je i 15 skokova.

S druge strane, najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Brown koji je opet ubacio 23 poena, a pratio ga je Rozier sa 18 poena, Al Horford sa 15 i Marcus Morris koji je ubacio 12 poena.