NBA doigravanje
0

Boston u finalu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Boston, najtrofejnija NBA ekipa, nije dopustio iznenađenje u seriji protiv košarkaša Orlanda. S ukupnih 4-2 u pobjedama plasirali su se Celticsi u finale u kojem će hvatati ukupno 18. naslov u klupskoj istoriji.

Nakon uvodnih 3-0 za Boston u finalu doigravanja Istočne konferencije Orlando je dvjema pobjedama nakratko unio dramu u seriju, međutim, u petak i definitivno potpisao kapitulaciju porazom 96-84.

Tako će velika trojka koju čine Paul Pierce, Kevin Garnett i Ray Allen, a koju sjajnim igrama u četvorku širi Rajon Rondo, pokušati doći do drugoga naslova u posljednje tri godine. Posljednji su osvojili 2008. godine, da bi ih potom sezonu kasnije baš Orlando Magic zaustavio u drugome krugu doigravanja Istočne konferencije. Sve je došlo na naplatu već godinu kasnije i Boston sada čeka boljeg iz finalnog ogleda Zapada, u kojem Los Angeles Lakersi vode protiv Phoenix Sunsa 3-2.

Razlika u prošlogodišnjem play offu u odnosu na ovosezonski svakako je prisutnost Kevina Garnetta kojeg je koljeno zaustavilo u pohodu na obranu naslova. Zdrav dokazuje koliko znači za momčad koja je finale izborila pobjedama protiv Miamija (4-1), Clevelanda (4-2), te Orlanda (4-2).

Ukupno su 44 poena kombinirano postigli Allen, Rondo i Garnett u susretu u kojem je najjače zasjala zvijezda Paula Piercea. Vođa momčadi bio je na očekivano visokoj razini s 31 ubačenim košem (trica 4-5) i 13 uhvaćenih lopti. Kod Orlanda se, kao i obično, istaknuo Dwight Howard s 28 poena i 12 skokova.

Finale NBA lige započet će u četvrtak, a domaćin prve utakmice protiv Bostona bit će Los Angeles ili Phoenix.

Bude li to "grad filma", finale će biti repriza iz 2008., ali i ukupno još deset serija od 1959. do 1987. godine. Boston protiv Minneapolis/Los Angeles Lakersa vodi 9-2.

Sa Phoenixom su se Celticsi samo jednom susreli u finalu. Svladali su ih s ukupnih 4-2 1976. godine.

 NBA doigravanje, konferencijski finale, šesta utakmica:

Istok

Boston (2) - Orlando (4) 96-84 (Pierce 31p, 13s, 5a, Allen 20p / Howard 28p, 12s)

NBA