NBA play-off
10

Boston u drugom poluvremenu slomio Milwaukee i napravio break u polufinalu Istoka

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Bostona ostvarili su pobjedu u prvom meču polufinala Istočne konferencije play-offa NBA lige na gostovanju kod Milwaukeea rezultatom 112:90.

Boston je od prve minute pokazao da je izuzetno motivisan u duelu protiv ekipe koja je kao prvoplasirana završila regularni dio sezone na Istoku, a nakon prvih 12 minuta rezultat na semaforu pokazivao je prednost Celticsa od devet poena. Bilo je 26:17.

Na početku druge dionice Boston je u jednom trenutku imao i 15 poena prednosti (40:25), ali u finišu prvog dijela Milwaukee je uz veliku podršku s tribina ubacio u brzinu više, zaigrao puno bolje i anulirao prednost gostiju. Na poluvrijeme se otišlo s minimalnom prednošću Celticsa od 52:50.

Kako su počeli prvo, tako su igrači Bostona započeli i drugo poluvrijeme i već sredinom treće dionice imali su dvocifrenu prednost koja je u jednom trenutku iznosila čak i 21 poen razlike. Već tada je bilo jasno da su gosti ti koji vode glavnu riječ u ovom duelu, a do kraja susreta Boston je mirno priveo meč kraju i bez većih problema sačuvao je stečenu prednost i upisao izuzetno važnu gostujuću pobjedu.

Najefikasniji igrač u pobjedničkoj ekipi, a ujedno i na čitavom meču, bio je Kyrie Irving koji je za 33 minute ubacio 26 poena, a imao je još 11 asistencija i sedam skokova. Društvo iz Bostona pravio mu je Horford koji je ubacio 20 poena uz 11 skokova, kao i raspoloženi Brown koji je ubacio 19 poena.

U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Antetokounmpo koji je ubacio 22 poena uz dvije asistencije i osam skokova.