NBA
4

Boston nakon preokreta savladao Golden State, Harden protiv Sunsa ubacio 48 poena

Piše: K. H.
Ekipa Bostona savladala je aktuelnog prvaka Golden State na domaćem terenu rezultatom 92:88 i tako upisala 14. uzastopnu pobjedu, dok je u drugom meču Houston u gostima slavio protiv Phoenixa rezultatom 142:116.

Warriorsi su puno bolje otvorili meč te su nakon prve četvrtine imali prednost od deset poena, da bi sredinom druge četvrtine prednost gostujuće ekipe narasla na čak 17 poena razlike.

Ipak, Boston je fantastičnom igrom u trećoj četvrtini u potpunosti anulirao prednost aktuelnog prvaka, a u posljednjoj dionici igre stigli su do preokreta i velike pobjede. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Brown koji je ubacio 22 poena, dok je u redovima Warriorsa najviše poena postigao Durant (24). Porazu Golden Statea svakako je kumovala i loša statistika Curryja koji je meč završio s devet poena i šutom iz igre 3-14.

Boston je ovom pobjedom nastavio niz nepobjedivosti koji sada iznosi 14 utakmica.

U drugom meču Houston je na gostujućem terenu slavio protiv Phoenixa, a već nakon prve četvrtine Rocketsi su imali 22 poena razlike te su bez većih problema tokom čitavog meča održavali prednost i upisali 12. pobjedu u sezoni.

James Harden opet je odigrao fantastičan meč i za manje od 35 minuta ubacio 48 poena, a pratio ga je Anderson koji je meč završio s 24 ubačena poena.

U redovima Phoenixa najefikasniji je bio Daniels koji je za 25 minuta ubacio 23 poena.