NBA doigravanje
0

Boston na pragu finala

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Košarkaši Boston Celticsa prohujali su Quicken Loans Arenom u petoj polufinalnoj utakmici doigravanja Istočne konferencije, slavili protiv domaćih Cleveland Cavaliersa sa 120-88 i tako poveli u seriji s 3-2.

Nakon prve trećine koja je otišla na stranu Cavaliersa (23-20), sve su ostale dionice igre pripale gostujućem sastavu, od kojih najuvjerljivije (40-25) ona posljednja.

Celticsi su dominirali svim segmentima igre i nadjačali su Cavalierse u postotku šuta iz igre (55%-41.2%), skokovima (41-31), asistencijama (25-20), kao i kontroli lopte (10 izgubljenih lopti naspram 17 Clevelanda).

Kada se svemu pridoda indisponiranost najkorisnijeg igrača lige u regularnom dijelu sezone (MVP) LeBrona Jamesa (15 koševa, uz šut iz igre 3/14), postaje jasno zašto je Cleveland tako lako izgubio.

"Promašivao sam puno šuteva koje inače pogađam. To se ne viđa često kod mene, pa kada se to dogodi onda je veliko iznenađenje", rekao je James nakon najgoreg domaćeg poraza Cavaliersa u povijesti doigravanja u kojem je njihov najefikasniji strijelac bio Shaquille O'Neal s 21 košem.

Boston su predvodili njegovi veterani, Ray Allen (25 koševa), Paul Pierce (21 koš, 11 skokova) i Kevin Garnett (18 koševa), dok je sjajni playmaker Rajon Rondo nakon poluvremena bez koša, zabio svih svojih 16 poena u drugom poluvremenu (12 u trećoj četvrtini) kada su Celticsi stvorili prednost, a pridodao im je i sedam asistencija.

"Naši veterani su bili ključ. Igrali smo dobru košarku, dobro smo rasporedili šuteve i igrali timski. Ne trebamo igrati junačku košarku, dobri smo kada igramo kao ekipa. Međutim, još nismo ništa napravili. Dobili smo tri utakmice, ali trebamo dobiti i četvrtu", rekao je trener Celticsa Doc Rivers.

Šesta utakmica na rasporedu je u četvrtak navečer u Bostonovom TD Gardenu.

NBA doigravanje, konferencijski polufinale, utorak: Istočna konferencija

Cleveland – Boston 88-120 (O'Neal 21k, James 15k, 7a, 6s / Allen 25k, Pierce 21k, 11s, 7a, Garnett 18k, 6s)

Boston vodi u seriji 3-2

NBA