NBA doigravanje
0

Boston dobio sa zvukom sirene

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Zdepasti Glen Davis je nakon četvrte utakmice doigravanja aspolutni junak aktuelnih prvaka, Boston Celticsa. Njegovim šutem sa zvukom sirene Boston je slavio u Orlandu 95-94.

Time je serija izjednačena na 2-2, a Boston je vratio na svoju stranu prednost domaćeg parketa. Podsjetimo da je Orlando dobio prvu utakmicu serije, onu u Bostonu 95-90. Sljedeća se, pak, igra u utorak u Bostonu.

Iako aktuelni prvaci NBA lige imaju u svojim redovima šutere za posljednju sekundu (Pierce, Allen...), drugi ogled polufinala Istoka je odlučio Davis šutem sa pet metara. Digao se i iznad Lewisove ruke pogodio za veliku pobjedu Bostona.

Inače, Rashard Lewis je jedanaest sekundi prije kraja donio Orlandu prednost 94-93 pogodivši oba slobodna bacanja.

U prvom poluvremenu su se momčadi stalno izmjenjivale u vodstvu (13 puta), a već u tom dijelu ogleda je napravljeno 29 prekršaja što je razvodnilo utakmicu i donosilo brojne šuteve s linije slobodnih bacanja.

Dwight Howard je, pak, opet bio najopasniji čovjek u Orlandu. Perkins i Davis ga nisu mogli zaustaviti. Ali su prostor dva centra Bostona našli u napadu, te su jednako tako mučili popularnog Supermana (Howarda).

Perkins je postigao 12 poena uz 13 skokova, a heroj Davis čak 21 poen (šut iz igre 9-14) uz šest skokova.

J.J. Redick i Orlando opet su odigrali sjajnu odbranu na najboljem gostujućem šuteru Rayu Allenu koji je, kao i u prethodnoj utakmici, promašio svih pet pokušaja za tricu. No, zato je raspoložen bio Paul Pierce (27 poena).

Osim Howarda (23 poena i 17 skokova), kod domaćina je mogao zadovoljiti tek Lewis sa 22 poena.

NBA doigravanje, konferencijska polufinala:

Istočna konferencija

Orlando (3) - Boston (2) 94-95 (Howard 23 p,17s / Pierce 27p, 3s, 4a, Rondo 21p, 14s) Serija je izjednačena na 2-2

Zapadna konferencija

Houston (5) - LA Lakers (1) 99-87 (Brooks 34p, 3s, 4a, Battier 23p / Gasol 30p, 9s) Serija je izjednačena na 2-2

NBA