Košarka
0

Bosna u Zetri dočekuje slovenački Helios

FENA
Košarkaški klub Bosna ASA BH Telecom sutra u Olimpijskoj dvorani "Zetra" igra najbitniju utakmicu sezone protiv KK Helios iz Domžala (Slovenija), direktnog konkurenta za ispadanje iz regionalne NLB lige.

Bosna mora pobijediti sa sedam i više koševa razlike jer u slučaju da na kraju sezone osvoji isti broj bodova kao i Helios odlučit će međusobni omjer.

Nakon iznenađujuće pobjede u Vršcu protiv Hemofarma Helios ima dvije pobjede više od Bosne, tako da eventualnom pobjedom sarajevski tim još ne bi osigurao opstanak.

Ako bi Bosna uspjela u svojim namjerama Helios bi ispao iz Lige, dok bi se bh. predstavnik u NLB ligi iduće sezone znao tek po završetku domaćeg prvenstva, jer od iduće sezone zbog lošeg koeficijenta BiH ima pravo na samo jednog predstavnika.

Trener "studenata" Dejan Parežanin je ukazao na tri moguće opcije odvijanja sutrašnjeg duela: "Porazom u sutrašnjoj utakmici opstanak postaje samo teorija, što nas još više odvaja od cilja, pobjeda od šest i manje poena je samo malo blaža varijanta od prve, dok nam pobjeda više od šest poena ulijeva nadu te vodi u borbu za opstanak", kazao je on.

Kako je saopćeno na današnjoj konferenciji za medije, igrači su spremni dati sve od sebe da bi osigurali kakve-takve šanse za opstanak svog kluba, a svi su 100 posto fizički spremni što je utvrđeno nakon ljekarskog pregleda.

Bosnino krilo i bh. reprezentativac Milan Milošević je okarakterizirao utakmicu kao "jedna od onih koje se moraju pobijediti", te pozvao sve navijače kojima je stalo do Bosne da dođu sutra u 20.15 sati i bodre svoj klub u ovim teškim trenucima.