Igosi vode 1:0
245

Bosna u Skenderiji dočekuje Igokeu u drugom meču doigravanja za prvaka

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Košarkaši Bosne Royal večeras u Skenderiji dočekuju ekipu Igokee u okviru druge utakmice play-off prvenstva BiH za prvaka. Prije pet dana aktuelni prvak je na svom parketu slavio pobjedu rezultatom 87:71 (17:19, 27:25, 25:7, 18:20) i na taj način poveli su 1:0 u finalnoj seriji.

Studenti su u prvom meču prvog poluvremena pružili dobar otpor favorizovanoj Igokei. Nadaju se da uz pomoć navijača u Sarajevu mogu doći do trijumfa i poravnati na 1:1, a optimizam temelje i na činjenici da su već jednom ove sezone savladali Igose.

Poslije povratka u društvo najboljih u prošloj sezoni, Studenti su nastavili dobre rezultate. Predvođena trenerom Gvozdićem i iskusnim Vasiljevićem i Ikonićem, Bosna je bila prva u Ligi 10, drugoplasirana u Ligi 6, finalista Kupa BiH, a trenutno igra finale za prvaka BiH.

Posljednje finale u Skenderiji Bosnini košarkaši igrali su u sezoni 2008/09., a na radost mnogih sada će se opet boriti za titulu.

''Nadam se da će navijači biti uz nas i napuniti dvoranu Mirza Delibašić te pokazati svima u državi i regionu da se košarka vratila u Sarajevo", poručuje Dušan Gvozdić strateg Bosne.

Također, iz tabora nekadašnjeg prvaka Evrope očekuju podršku Hordi zla koji će imati priliku da nakon prvog meča finala Kupa BiH na Koševu između Sarajeva i Širokog Brijega dođu u Skenderiju i bodre Bosnu.

Druga utakmica je na rasporedu u dvorani Mirza Delibašić od 20:15 sati uz direktan prijenos na BHT1.