Košarka
0

Bosna traži pobjedu za bijeg s dna tabele

FENA
Foto: KK Bosna
Foto: KK Bosna
KK Bosna ASA BH Telecom dočekuje danas KK Budućnost (Crna Gora) u utakmici dvanaestog kola košarkaške NLB lige, u kojoj će sarajevski klub pokušati ostvariti prvu pobjednosnu seriju u ovoj sezoni NLB lige.

Bosna se nada da pobjedom protiv solidne ekipe Budućnosti može pobjeći s posljednjeg mjesta NLB lige.

"Studente" bi u toj namjeri mogla omesti povreda Suada Šehovića, kapitena "studenata", čiji nastup je upitan jer je mladi Bosnin bek pauzirao posljednjih nekoliko treninga.

Trener Goran Šehovac nije obeshrabren jer, kako kaže, "atmosfera u svlačionici je nakon dužeg vremena pozitivna, ali ne euforična, što je dobro jer smo još daleko od željene forme i cilja".

Na igrače pozitivno djeluje pobjeda protiv ekipe FMP-a u prošlom kolu te vijesti o mogućim pojačanjima i povratnicima u ekipu.

Zlatko Jovanović, koji sanira tešku povredu u Beogradu, bi trebao početi s laganim treninzima za 21 dan, a u Sarajevo je stigao Žarko Rakočević, bivši centar beogradskog Partizana i reprezentativac Crne Gore, koji još nije potpisao ugovor s Bosnom, ali se već uključio u trenažni proces.

"Ako sve bude uredu, Rakočević bi trebao zaigrati u Zetri 9. januara protiv Union Olimpije, kada stiče pravo nastupa za novi klub prema pravilima NLB lige", kazao je portparol Bosne Danko Delibašić.

Kontakt je uspostavljen i s našim reprezentativnim krilom Milanom Miloševićem, igračem Crvene zvezde, koji ove sezone u Beogradu nije dobio previše šansi.

Utakmica s Budućnosti igra se večeras u 20.15 sati u Olimpijskoj dvorani "Zetra".