Košarka
0

Bosna sutra protiv Budućnosti iz Podgorice

FENA
Košarkaši Bosne ASA BH Telecom u srijedu u Sarajevu dočekuju podgoričku Budućnost u okviru 18. kola NLB lige.

Sarajevski košarkaši u sutrašnjem meču će pokušati da prekinu seriju od tri poraza te trijumfom se vrate u gornji dio tabele. Trener Bosne Vlada Vukoičić očekuje težak meč, ali vjeruje da njegovi košarkaši mogu iznenaditi kvalitetnog protivnika.

"Igramo protiv jednog od timova iz gornjeg dijela tabele. Budućnost je pobjedom protiv Cibone u prošlom kolu pokazala da je ozbiljan kandidat za mjesto u play-offu. Imaju kvalitetnu ekipu i krasi ih dobra odbrana i agresivna igra. No, to će za nas biti dodatni motiv da pružimo što bolju partiju i pobijedimo. Očekujem podršku navijača koji će biti naš šesti igrač", rekao je Vukoičić.

Bosna će u sutrašnjem meču biti jača za provjerenog bh. internacionalca Elvira Ovčinu koji je jučer potpisao ugovor sa sarajevskim klubom.

Po Vukoičićevim riječima, Ovčina će dati čvrstinu pod košem Bosne i pomoći u afirmaciji mladih igrača, Suljagića i Zimića.

"Suljagić i Zimić su pokazali veliki napredak, ali kako sezona odmiče i dolaze važnije utakmice neiskustvo uzima danak. Imali smo stoga potrebu za iskusnijim igračem, pa je dolazak Ovčine velika stvar. No, on je tek jučer stigao u Sarajevo tako da njegov pravi učinak možemo očekivati nešto kasnije", rekao je trener Bosne.

Ovčina je zadovoljan dolaskom u Bosnu u kojoj je prošao sve selekcije.

"Nakon prolaska svih selekcija Bosne drago mi je da ću nastupiti i za prvi tim. Nadam se da ću svojim iskustvom pomoći ekipi u ostvarenju ciljeva", rekao je dugogodišnji reprezentativac BiH.

Susret između Bosne i Budućnosti na rasporedu je u srijedu u 17.15 sati u dvorani Mirza Delibašić KSC Skenderija.

Bosna nakon 17 kola NLB lige zauzima deveto mjesto na tabeli s omjerom od šest pobjeda i 11 poraza.