Liga 11
18

Bosna savladala Vogošću, Sparsi razbili Zrinjski, svi mečevi počeli minutom šutnje

Piše: K. H.
Bosna Royal - Vogošća
Košarkaši Bosne Royal savladali su Vogošću u meču 21. kola košarkaške Lige 11 rezultatom 85:77, a pobjede u ovom kolu ostvarile su ekipe Širokog, Sparsa i Kaknja.

Treba napomenuti da su svi susreti ovog kola počeli minutom šutnje zbog smrti bivšeg trenera reprezentacije BiH i legende bh. košarke Sabita Hadžića.

Meč u Skenderiji do posljednje četvrtine bio je jako neizvjestan, a onda domaća ekipa pravi prednost i tri minute prije kraja dolaze do devet poena koje na kraju Vogošća nije uspjela anulirati.

Najefikasniji u redovima Bosne bio je Knežević sa 21 poenom, dok je Warner u poraženoj ekipi postigao 23 poena.

U derbiju 21. kola košarkaši Sparsa pobijedili su Zrinjski rezultatom 95:77, a ovo je Zrinjskom tek treći poraz u sezoni.

Sarajevski tim već u prvoj četvrtini utakmice dolazi do visoke prednosti koju do kraja nije ispuštao. Nošeni raspoloženim Fahrudinom Manjgafićem i Dejanom Đokićem, Sparsi su već nakon prvog perioda utakmice imali visoku prednost (31:17).

Sparsi su razliku napravili već u prvoj četvrtini kada su stigli do prednosti od 31:17, a ključna razlika napravljena je u trećoj dionici nakon koje se Zrinjski nije mogao vratiti u meč.

Sparse su do pobjede predvodili Manjgafić s 18 i Đokić sa 17 poena, dok je u ekipi Zrinjskog najefikasniji bio Sven Smajlagić s 22 poena.

Student je na svom terenu poražen od Širokog Brijega rezultatom 84:64, dok je Kakanj slavio u Bijeljini protiv Radnika rezultatom 75:63.