Poraz od Vojvodine
0

Bosna ostala bez plasmana u ABA 2 ligu, koštao ih katastrofalan šut za tri poena

E. K.
Vojvodina - Bosna (Foto: Vojvodina/Vuksa Luka)
Vojvodina - Bosna (Foto: Vojvodina/Vuksa Luka)
KK Bosna je poražen u finalu doigravanja za plasman u ABA 2 ligu od Vojvodine rezultatom 85:77 te su tako Studenti ostali bez plasmana u regionalno takmičenje.

Novosađani su pobijedili i u prvom meču rezultatom 78:75 i tako sa dva trijumfa osigurali posljednje mjesto u drugom razredu regionalne košarke.

Da će utakmica biti jednosmjerna pokazao je sami početak susreta kada su Novosađani iskoristili katastrofalan šut za tri poena Bosne i odvojili se na dvocifrenu razliku koju su uspjeli postepeno i povećavati te doći do veoma ubjedljive pobjede.

Studente je na kraju koštao katastrofalan šut za tri poena budući da su izabranici Josipa Pandže pogodili svega pet šuteva iz 29 pokušaja dok su slobodna bacanja šutirali 16/26.

Vojvodinu su do pobjede vodili Vasilije Vučetić i Tomislav Ivošev sa po 13 poena dok je Uroš Banjac dodao 11 poena uz tri skoka. Vučetić je dodao pet skokova i dvije asistencije, a Ivošev tri skoka. Još je dvocifren bio Stefan Savić sa deset poena i tri asistencije.

Kod Bosne je najbolji bio Luka Jovanović sa 21 poenom te pet skokova i četiri asistencije dok je Vojin Ilić dodao 16 uz šest skokova i četiri asistencije. Jure Zubac je susret završio sa 12 poena i šest skokova, a još je dvocifren bio Jure Planinić sa deset poena i pet skokova.

Vojvodina - Bosna 85:77 (26:16, 20:13, 19:12, 20:36)