Košarka
0

Bosna ASA BHT - Igokea Partizan 84:79

FENA
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva
Košarkaši Bosne ASA BH Telecom su u prvom susretu finala play-offa prvenstva BiH večeras u Sarajevu pobijedili Igokeu Partizan sa 84:79 (21:25, 22:17, 22:22, 19:15).

"Studenti" su tako poveli 1:0 u finalnoj seriji, koja se igra na dvije pobjede.

U izjednačenoj utakmici punoj preokreta pobjednik je odlučen u posljednjoj minuti, kada je Ikonić serijom poena Bosni osigurao trijumf.

Do tada su se ekipe smjenjivale u vodstvu, a vođena je "rovovska" borba za svaki poen. Gosti iz Aleksandrovca su u nekoliko navrata imali prednost i do deset poena, a Bosna je preko raspoloženih Ikonića i Williamsa uspijevala doći do preokreta.

Četiri minute prije kraja došlo je do desetominutnog prekida nakon što je Bocka dizanjem tri prsta isprovocirao navijače u dvorani Mirza Delibašić. Trener gostiju povukao je svoje igrače u svlačionicu, a susret je nastavljen nakon što je tribina iza klupa obje ekipe ispražnjena.

U nastavku je Bosna došla do prednosti od pet poena, a Igokeu je u igru vratio Kovačević trojkom za 74:72. U posljednjoj minuti Ikonić je postigao sedam poena u seriji i tako Bosni donio pobjedu od 84:79.

Uzvratni susret na rasporedu je u subotu u Aleksadrovcu, a eventualna majstorica sljedeći utorak u Sarajevu.