Košarka
0

Bosna ASA BHT dočekuje Hemofarm

FENA
Košarkaši Bosne ASA BHT nakon uvodne pobjede u NLB ligi na gostovanju kod slovenskog Heliosa, sutra u 2. kolu dočeku Hemofarm iz Vršca, jednu od najboljih ekipa u ovom regionalnom takmičenju.

Šef Stručnog štaba Bosne Alen Abaz na današnjoj pres-konferenciji je naglasio, da je Hemofarm favorit, ali samo na papiru, te da se njegov tim neće predati bez velike borbe.

"Hemofarm je bez sumnje izuzetno kvalitetan sastav. Pokušaćemo parirati, a uvjeren sam, da ako igrači budu imali pristup kao u Domžalama, neće izostati neizvjesnosti do samog kraja. Očekujem da nas navijači podrže kako bi s tribina imali dodatni impuls", kazao je Abaz.

Nastup kapitena Goran Ikonića je pod znakom pitanja, nakon što je u susretu s Heliosom obnovio povredu ručnog zgloba. Najavljeno da će u redovima bh. prvaka debitovati organizator igre - Amerikanac Chris Rodgers, koji je zadnje pojačanje sarajevskog kluba.

Susret Bosna ASA BHT - Hemofarm igrat će se u utorak u dvorani "Mirza Delibašić" - KSC Skenderija u 20 sati.

Parovi 2. kola NLB lige:

Sarajevo: Bosna ASA BHT - Hemofarm Stada (20 sati) Split: Split CO - Zagreb (19)

Novo Mesto: Krka - Crvena zvezda (20) Ljubljana: Union Olimpija - FMP (20) Novi Sad: Vojvodina Srbijagas - Budućnost m:tel (20) Zagreb: Cibona - Zadar (20) Beograd: Partizan - Helios Domžale (20)