|

Bosanac Fahro Alihodžić će nastupati za Nabraska Huskerse

Bosanac Fahro Alihodžić će nastupati za Nabraska Huskerse
0
S
Piše: D. B.
5.10.2011. u 16:51
26
komentara
0

dijeljenja
Bosanac Fahro Alihodžić će nastupati za Nabraska Huskerse Fahro Alihodžić
Američki košarkaški klub Nabraska Huskers je u svoje redove doveo mladog centra bh. korijena Fahru Alihodžića rođenog u Vlasenici u BiH prije 22 godine.
Alihodžić, koji je visok 208 cm i težak 109 kg, trenutno igra košarku na koledžu Souheastern Community u Iowi. Prošle je sedmice boravio u Nabraski, te je potvrdio da je postigao dogovor s tamošnjim trenerom Docom Sadlerom.

"Želio sam doći i što prije završiti posao u Nabraski kako bih se mogao posvetiti svom timu na koledžu. Imamo priliku da osvojimo nacionalno prvenstvo, pa se želim na to fokusirati", rekao je Alihodžić.

Mladi talentovani centar je rekao da je imao mnogo ponuda prije nego je prihvatio onu koja je stigla iz Nabraske.

"Odabrao sam Nabrasku jer želim biti među dobrim ljudima. Ovdje svi mnogo ulažu u sport, a odlično se slažem sa trenerima Sadlerom i Davidom Anwarom", dodao je Alihodžić.

Dvadesetdvodogdišnji Fahro je igrao košarku u Toledu u Ohaju. Nakon toga je potpisao za Fordham. U ovaj klub je stigao novi trener, pa se Fahro odlučio za promjenu sredine.

"Putem naših veza smo saznali za Alihodžića i rado smo ga doveli u naš klub. On je kompletan igrač", rekao je Alihodžićev trener na koledžu Terry Carroll.

Carroll je dodao da Alihodžić igra na poziciji centra, te da odlično obavlja zadatke u napadu.
Prijavi grešku


Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...