Slatke muke
85

Borba sponzora za Dončića: Samo za patike dobit će 20 miliona dolara po sezoni

N. K.
Luka Dončić (Foto: AFP)
Luka Dončić (Foto: AFP)
Slovenski košarkaš Luka Dončić (20) je prošle sezone debitovao u NBA ligi i od tada igrao sjajno, pa i ne čudi što se za njega bore brojni sponzori.

Dončič je u dosadašnjoj karijeri nosio Nike patike, ali ugovor mu je istekao pa može ostati u tom brendu, ali i nositi bilo koju drugu marku.

Tako je Dončić na zagrijavanju uoči utakmice s Lakersima nosio Under Armour, "Curry 7" model, što implicira da se odlučio za promjenu sponzora.

Međutim, zvanične objave još nema, a ne treba sumnjati da će i Nike, koji je godinama oblačio Dončića, pokušati produžiti ugovor s igračem koji je na kraju prošle sezone proglašen za rookieja godine.

Mladi Slovenac i ove sezone dominira NBA parketima pa američki mediji predviđaju da bi novim ugovorom trebao zarađivati 20 miliona dolara po sezoni i više.

Inače, Dončić je pod ugovorom s Dallas Mavericksima još dvije godine u kojima će zaraditi ukupno 16 miliona dolara. Za NBA prilike to je "sića", ali očekuje se kako će se situacija promijeniti kada mu istekne aktuelni rookie ugovor.