NBA
6

Bogdanovićeva trojka za veliku pobjedu Sacramenta, Harden šutirao 9-18 za tri poena

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipa Houstona upisala je važnu pobjedu protiv Bostona na svom terenu rezultatom 127:113, dok je Sacramento trojkom Bogdana Bogdanovića u posljednjoj sekundi stigao do trijumfa protiv LA Lakersa.

Rocketsi su pobjedom protiv Bostona stigli do trećeg uzastopnog trijumfa, čime su samo potvrdili da su se vratili na pobjedničke staze, dok je ovo bio čak 14. poraz Celticsa. Počelo je boljom igrom Houstona koji je nakon prvih 12 minuta imao 11 poena prednosti, ali je do poluvremena Boston zaigrao bolje i smanjio je vodstvo domaćih na samo dva poena.

Ključni period meča bio je početak posljednje dionice u kojoj je Houston dodao u brzinu više i nošen sjajnom igrom Jamesa Hardena stigao do pobjede. Na kraju je Harden meč završio sa 45 ubačenih poena, a imao je devet pogođenih trojki iz 18 pokušaja, što mu je ujedno i rekord karijere. Ovo je šesti uzastopni meč na kojem je Harden imao 35 i više poena.

Milwaukee je drugi put u tri dana pobijedio New York, a konačan rezultat bio je 112:96 za Buckse. Antetokounmpo je bio najefikasniji sa 31 poenom i 14 skokova, a pratio ga je Middleton sa 25 poena.

Veliku pobjedu ostvarila je ekipa Sacramenta koja je u svom Golden 1 centru srušila LA Lakerse, a pobjedu im je donio srbijanski košarkaš Bogdan Bogdanović koji je u posljednjoj sekundi pogodio šut za tri poena.

U posljednjem meču večeri Philadelphija je ostvarila sigurnu pobjedu na gostovanju kod Utaha, a konačan rezultat je glasio 114:97.