Sve dopušteno
100

Bogdanović u nevjerici gledao kako LeBron pravi očigledne korake, a sudija ništa ne svira

K. H.
Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović u nevjerici je gledao kako jedan od najboljih košarkaša svijeta LeBron James pravi očigledne korake na početku jednog napada LA Lakersa s obzirom na to da sudija nije ni pomislio da mu oduzme loptu.

NBA sudije poznate su po tome da često dopuštaju očigledno kršenje košarkaških pravila, što se u Evropi teško može vidjeti, a takav primjer dolazi s utakmice između Utaha i Lakersa gdje je Bojan Bogdanović u nevjerici gledao kako LeBron James pravi tri koraka s loptom u rukama i nastavlja igrati.

Sudija se nalazio na tri metra od mjesta događaja i jasno je vidio kakavu grešku LeBron pravi, no baš kao što to rade i njegove kolege, odlučio je ignorisati kršenje košarkaških pravila i pustio je da se igra nastavi.

Bogdanović je mahao rukama i tražio loptu za svoj tim, što na kraju nije dobio, a zanimljivo, LeBron je i na kraju utakmice prekršio jedno pravilo s obzirom na to da je bez tena i s peškirom oko vrata ušao na teren i pružao podršku svojim igračima, što se prema pravilu kažnjava tehničkom greškom.

Podsjećamo, Lakersi su slavili rezultatom 121:96, a u pobjedničkoj ekipi se istakao Davis koji je ubacio 26 poena. LeBron je meč završio sa 20 poena, četiri skoka i 12 asistencija.