|

Bogdanović: Jugoslavija je mogla biti najbolja sportska nacija na svijetu

Bogdanović: Jugoslavija je mogla biti najbolja sportska nacija na svijetu
18
Klix.ba
13.2.2018. u 09:51
55
komentara
18

dijeljenja
Bogdanović: Jugoslavija je mogla biti najbolja sportska nacija na svijetu Bojan Bogdanović (Foto: AFP)
Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović pokušao je Amerikancima objasniti zašto najtalentovaniji sportisti u Evropi dolaze s prostora bivše Jugoslavije.
"Nogomet, košarka, tenis... Svugdje smo u vrhu. Jugoslavija bi bila dominantna da se nije raspala. Đoković je broj jedan u tenisu, Hrvati su također odlični, Slovenija je prvak Evrope u košarci, a u finalu je pobijedila Srbiju. To vam sve govori. Da smo ostali zajedno, bili bismo najbolji u svim sportovima", rekao je Bogandović te se osvrnuo i na slovenskog bisera Luku Dončića.

"Niko nije očekivao Slovence na evropskom tronu, ali dogodilo se. Mislim da je to dobro za naš sport. Bit će prvi pick na draftu. Ima samo 18 godina, ali igra nevjerovatno zrelu košarku. Vidjet ćete šta može iduće godine", poručio je Bogdanović.

Košarkaš Indiana Pacersa u startu je prekinuo sva poređenja mladog Slovenca s pokojnim Draženom Petrovićem.

"Različiti su igrači i teško ih je porediti. Dončić je svestran košarkaš, a Dražen je bio jedan od najboljih strijelaca u historiji. Možemo ih porediti jedino po godinama. Obojica su rano napravili iskorak, ali tu poređenja završavaju", rekao je Boganović.
Prijavi grešku


Komentari (55)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...