Veliki Boša
86

Bogdan Tanjević učešćem u regionalnoj kampanji pomaže Košarkaškom savezu BiH

Piše: N. K.
Bogdan Tanjević (Foto: Ciamillo-Castoria)
Bogdan Tanjević (Foto: Ciamillo-Castoria)
Legendarni trener bh. i jugoslavenske košarke Bogdan Tanjević još jednom je pokazao veliko srce i pomogao košarci u Bosni i Hercegovini.

Naime, Tanjević se na molbu predsjednika Košarkaškog saveza BiH Mirze Teletovića uključio u regionalnu kampanju za Laško pivo u ime naše države. Tako će, kako saznajemo, biti ispunjen dio ugovorne obaveze između našeg Saveza i ove kompanije.

Proslavljeni trener se našao u društvu selektora srbijanske košarkaške reprezentacije Aleksandra Đorđevića, predsjednika Stručnog savjeta Košarkaškog saveza Hrvatske Dine Rađe i generalnog sekretara Košarkaškog saveza Slovenije Radoslava Nesterovića u misiji povezivanja regiona kroz košarku.

Legende balkanske košarke pred sobom imaju zajednički cilj, a to je da budu glavni motivatori mladih košarkaša koji treba da nauče kako da izgrade svoj karakter i na najbolji način se pripreme za izazove koji ih očekuju.

Tanjević, Đorđević, Rađa i Nesterović vjeruju da se karakter gradi i razvija predanim vježbanjem, a da svaki rad biva nagrađen uspjehom.

U regionalnoj kampanji oni su se prisjetili starih vremena i velikih napora koje su ulagali kako bi ostvarili uspjehe koji se i danas prepričavaju.

Dugogodišnji prijatelji su tokom snimanja reklame spojili lijepo s korisnim pa su se tako dobro zabavili kroz brojne anegdote koje su obilježile njihove karijere.