Bogdan Tanjević na komemoraciji Sabitu Hadžiću: Bit ćeš vječno dio mog života

Piše: N. K./Klix.ba
8.3.2018. u 12:11
229
25
Bogdan Tanjević na komemoraciji Sabitu Hadžiću: Bit ćeš vječno dio mog života
229
1/15 Foto: D. S./Klix.ba
2/15 Foto: D. S./Klix.ba
3/15 Foto: D. S./Klix.ba
4/15 Foto: D. S./Klix.ba
5/15 Foto: D. S./Klix.ba
6/15 Foto: D. S./Klix.ba
7/15 Foto: D. S./Klix.ba
8/15 Foto: D. S./Klix.ba
9/15 Foto: D. S./Klix.ba
10/15 Foto: D. S./Klix.ba
11/15 Foto: D. S./Klix.ba
12/15 Foto: D. S./Klix.ba
13/15 Foto: D. S./Klix.ba
14/15 Foto: D. S./Klix.ba
15/15 Foto: D. S./Klix.ba
Komemoracija košarkaškoj legendi i bivšem selektoru reprezentacije Bosne i Hercegovine Sabitu Hadžiću održana je danas u sarajevskom Domu mladih.
Od košarkaškog stručnjaka oprostili su se članovi porodice, prijatelji, nekadašnji saigrači, treneri, sportisti te osobe iz društvenog i javnog života naše države.

Među njima je bio i Hadžićev bivši trener Bogdan Tanjević koji je istakao da je sa Sabitom imao dugogodišnji prijateljski odnos.

"Ovo je dramatičan dan za sve nas. Dugo sam se brinuo o njegovom životu. Njegova je uloga bila teža, jer je morao raditi za dvojicu. Morao je svoj talent odgoditi za neko drugo vrijeme. Mnogi su ga smatrali igračem za odbranu, ali kad nije više bilo Mirze i Varaje postizao je po 35 poena. I to protiv Barcelone u Kupu šampiona. Uvijek sam tražio da igrači odvoje 20 posto svog ega, a Sabe je davao 70 ili 80 posto. Već mi je treći put da igrače pratim na onaj svijet, iako sam se nadao da će oni mene ispratiti. Volio bih da je tu. Najbolji dio njegovog života bio je dok je bio u Bosni. Nije ga život mazio, pogotovo u ratu. Otišao je ranije, u najboljim godinama. Dragi moj Sabe, bit ćeš dio mog života dok ja budem živio", poručio je legendarni Tanjević.

O Hadžićevim igračkim i trenerskim uspjesima govorio je i Mirsad Đonlagić istaknuvši da je Sabit svojim sportskim i ljudskim osobinama mnogo zadužio bh. košarku, dok je u ime nekadašnjih saigrača govorio Rođeni Krvavac.

Hadžić je s Košarkaškim klubom Bosna tri puta bio prvak Jugoslavije, a u ime sarajevskog velikana govorio je aktuelni predsjednik kluba Harun Mahmutović.

"Od prvog dana kada je došao u Bosnu nikad je nije ostavio. Kakav je čovjek bio, osjećao je da joj je nešto dužan. Raspitivao se za Bosnu, pomagao, ljetos je trenirao djecu. U njima je vidio šampione, nikad nikome nije rekao da nema pojma. Rijetko ko se nervirao kao Sabe, a pokušavao je da sakrije svoju nervozu. Međutim, nije uspijevao. Bosna je bila šampionska dok je Sabe bio u njoj. Ta Bosna nam je davala snagu da kažemo da je Hrasnica šampionska, da je Sarajevo šampionsko, da je Bosna i Hercegovina šampionska", rekao je Mahmutović kroz suze.

Komemoraciji su prisustvovali i Hadžićev dugogodišnji saigrač i saradnik u reprezentaciji BiH Emir Mutapčić, predstavnik Košarkaškog saveza BiH Sejo Bukva, direktor reprezentacije Siniša Kovačević, zatim bivši predsjednici KS BiH Ejup Ganić, Nihad Imamović i Elmedin Konaković te nekadašnji kapiteni Samir Lerić i Samir Avdić.

Dženaza Sabitu Hadžiću bit će obavljena danas u 15:30 sati u Hrasnici, a bit će ukopan na mezarju Kovači na obroncima Igmana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: