Uprkos velikoj tragediji
34

Bodiroga objasnio ko je odlučio da Partizan i Real ipak igraju, Euroliga bila nemoćna

H. H.
Dejan Bodiroga (Foto: EPA-EFE)
Dejan Bodiroga (Foto: EPA-EFE)
Čelni čovjek košarkaške Eurolige i nekadašnji proslavljeni srbijanski košarkaš Dejan Bodiroga objasnio je zašto nije odgođren večerašnji susret između Partizana i Reala nakon velike tragedije koja je potresla Srbiju.

Jedan od najboljih srbijanskih košarkaša svih vremena poručio je da je Vlada Srbije donijela odluku da može da se igra.

"Ova nacionalna tragedija donijela je nevjerovatnu tugu srpskom narodu. Nažalost, trenutno je u Srbiji nacionalna žalost iznad svega ostalog. Međutim, Vlada Republike Srbije je donijela odluku da može da se igra. I Partizan je želio da igra, a Euroliga nije mogla da donese drugačiju odluku, bez konkretnog zahtjeva za odlaganje utakmice. Veoma sam tužan i želim da izrazim saučešće porodicama stradalih, sada je teško čak i razmišljati o košarci", objasnio je Bodiroga za eurohoops.net.

Meč će početi minutom šutenje, a neće biti muzike, dok Grobari neće navijati u prvom poluvremenu.

Partizan vodi sa 2:1 i pobjedom bi otišao na Final Four. S druge strane Real mora slaviti kako bi izborio majstoricu u Madridu.

Osim tri naslova prvaka Eurolige, Bodiroga je s reprezentacijom Savezne republike Jugoslavije, odnosno Državne zajednice Srbije i Crne Gore, osvojio i tri naslova prvaka Europe, dva naslova svjetskog prvaka te olimpijsko srebro. Godine 1998. izabran je za najboljeg igrača (MVP) Svjetskog prvenstva u Grčkoj.