Ovisan o teretani
13

Bivšu NBA zvijezdu danas ne prepoznaju, pretvorio se u zvijer i zovu ga Hulk

K. H.
Foto: Sacramento/Twitter
Foto: Sacramento/Twitter
Bivši NBA košarkaš Mike Bibby s oduševljenjem je dočekao kraj karijere u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta kako bi se mogao vratiti svojoj najvećoj ljubavi - treniranju u teretani.

Ovaj košarkaš poznat je po tome što je često tokom pauza između dvije NBA sezone znao pretjerati kada je riječ o treniranju u teretani, pa je tako na klupska okupljanja dolazio prenabildan, što mu je uvijek stvaralo velike probleme s trenerima.

Najveći problem u svemu je bio što su treneri od njega tražili da svoju fizičku spremu prilagodi košarci, umjesto teretani, a čim je završio košarkašku karijeru odlučio je u potpunosti se posvetiti treniranju u teretani i svoje tijelo prilagođavati samo sebi i onome što se njemu sviđa.

"Uvijek treniram u teretani i mogu reći da sam ovisan o njoj. Svaki dan od sedam sati ujutro radim na sebi i imam poseban plan vježbi. Nakon toga igram košarku ili odbojku, a zatim navečer odradim još jednu seriju vježbi", rekao je 41-godišnji Bibby, čija je prošlogodišnja fotografija sa zvanične stranice Sacramenta postala hit na internetu zbog velikih mišića, a mnogi su ga odmah prozvali Hulk.

Foto: AFP
Foto: AFP

Bibby je rekao da ga danas mnogi NBA fanovi uopšte ne poznaju, jer ga nisu navikli vidjeti u ovakvom fizičkom izdanju, a posebno je napomenuo to da je tokom karijere izgledao znatno drugačije.

Što se tiče NBA karijere, Bibby je igrao za Sacramento gdje je i igrao u najboljoj formi, a također je nastupao za Atlantu, Washington, Miami i New York.