Podijelio i snimak
0

Bivša NBA zvijezda "oplela" po Musi: Simulirao je kao nogometaš, treba ga suspendovati

N. K.
Musa završio na podu (Foto: 900/Cordon Press)
Musa završio na podu (Foto: 900/Cordon Press)
Američki košarkaš Malcolm Delaney (34) je iznio svoje mišljenje o situaciji koja se dogodila na sinoćnjoj utakmici Reala i Partizana, a u kojoj je učestvovao i košarkaški reprezentativac BiH Džanan Musa.
Partizan je sinoć i drugi put u Madridu savladao Real i tako došao do drugog brejka te 2:0 u seriji, ali utakmica je ostala u sjenci potpunog haosa i velike tučnjave u samom finišu meča.

Utakmica se nakon toga morala prekinuti, a u opštem haosu nije se lijepo proveo ni Realov košarkaš Musa koji je imao "blizak susret" s Mathiasom Lessortom.

"Broj 31 treba biti suspendovan također zbog simuliranja kao nogometaš. Nije mu ništa", napisao je Delaney na svom Twitter profilu.

Musa, ali i ostali učesnici incidenta, iščekuju kazne koje će dobiti zbog sudjelovanja u incidentu koji se dogodio na utakmici.

Inače, Delaney igra profesionalnu košarku već 12 godina, a od 2016. do 2018. je igrao i u NBA ligi u dresu Atlante Hawksa.

Ipak, većinu uspješne karijere proveo je u Evropi gdje je igrao za Chalon, Budivelnyk, Bayern, Kuban, Barcelonu i Olimpiju Milano.