Već piše historiju
14

Bivša košarkašica mogla bi postati prva glavna trenerica u NBA ligi, učila od Popovicha

Klix.ba
Becky Hammon (Foto: EPA-EFE)
Becky Hammon (Foto: EPA-EFE)
Milwaukee Bucksi dogovorili su intervju s jednom od pomoćnih trenerica San Antonio Spursa, Becky Hammon oko preuzimanja pozicije glavnog trenera ove NBA ekipe.

Naime, Bucksi su bez trenera nakon što je ekipu napustio Joe Prunty, koji je prethodno naslijedio Jason Kidda, kojem je otkazana saradnja tokom sezone.

Hammon je prva ženska asistentica u historiji NBA lige, a sada je postala i prva koja je ikad pozvana na intervju oko preuzimanja čelne pozicije, piše Adrian Wojnarowski iz ESPN-a.

Hammon nije favoritkinja, ali čelnici Milwaukeeja bili su znatiželjni čuti šta ima za reći trenutno četvrta pomoćnica jednog od najboljih trenera svih vremena Gregga Popovicha u Spursima.

Bucksi su ranije razgovarali već s Ettoreom Messinom, Steveom Cliffordom, a najavljeni su intervjui s Montyjem Williamsom te bivšim trenerom Atlanta Hawksa Mikeom Budenholzerom.

Inače, Hammon je u svojoj trenerskoj karijeri trenirala razvojnu ekipu Spursa te osvojila naslov na ljetnoj ligi 2015., a u igračkoj karijeri u WNBA ligi provela je 16 sezona te šest puta bila u All-Star ekipi.