Eurobasket 2011
0

BiH izgubila od Grčke rezultatom 76:67

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
U svojoj prvoj utakmici na Eurobasketu 2011 koji se održava u Litvaniji, reprezentacija BiH je izgubila od Grčke rezultatom 76:67.

Naši reprezentativci su odlično otvorili utakmicu protiv Grčke sa željom da prekinu crnu seriju protiv svojih protivnika od šest poraza. Grci su prilazili na pola koša razlike, ali nisu preokrenuli rezultat.

Prva četvrtina je završena rezultatom 17:15 u korist naših reprezentativaca. Na poluvremenu je taj rezultat glasio 34:31 za naš tim. Najefikasniji u prvom dijelu je bio Kikanović sa devet poena.

U nastavku utakmice su Grci zaigrali nešto bolje te su na kraju treće četvrtine vodili sa 55:49. No, naši reprezentativci su se početkom četvrtog perioda igre vratili u igru i došli na pola koša zaostatka. Tada su ponovo stvari krenule loše po naš tim. U petoj minuti posljednje četvrtine su Grci vodili sa dvanaest poena razlike. Uspješno su iskoristili sve greške naših reprezentativaca. Grci su slavili rezultatom 76:67. Najefikasniji bh. košarkaš je bio Kikanović sa ubačenih 15 poena.

Naša reprezentacija u četvrtak igra sa reprezentacijom Crne Gore. Utakmica počinje u 14:30 minuta.