Košarka
0

BH Telecom sponzor Sparsa na turniru Eurolige u Rimu

FENA
Košarkaški klub Spars potpisao je danas u Sarajevu sponzorski ugovor s kompanijom BH Telecom.

Ova telekomunikacijska kompanija podržat će juniorski tim sarajevskog kluba koji krajem sljedeće sedmice nastupa na kvalifikacionom turniru Eurolige u Rimu.

Po riječima trenera juniorske ekipe KK Spars Mirze Trnke, BH Telecom je prepoznao rezultate kluba koji je odlučio da podrži te je najavio velika očekivanja s turniru u Rimu.

"Sljedeće sedmice idemo u Rim gdje imamo velike ambicije. Već pet mjeseci se pripremamo za taj turnir kojem smo podredili sve aktivnosti. U posljednjih deset dana odigrali smo nekoliko jakih utakmica s kvalitetnim protivnicima iz regije, nakon kojih smo uvjereni da možemo očekivati dobar rezultat i plasman u Madrid", kazao je Trnka.

Izvršni direktor Izvršne direkcije za razvoj poslovanja BH Telecom Hamdo Katica izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora s klubom koji je napravio "neviđen uspjeh za kratko vrijeme". Sponzorski ugovor je označio kao investiciju u budućnost.

Osim predstavnika Bosne i Hercegovine na turniru u Rimu će učestvovati još sedam ekipa podijeljenih u dvije grupe.

Sparsi će igrati u B-grupi s ekipama EA7 Milan i Virtus Bologna (Italija) te Unicajom iz Malage (Španija), dok su u A-grupi Stellazzurra (Italija), Brose Bamberg (Njemačka), Maccabi Tel Aviv (Izrael) i Cedevita Zagreb (Hrvatska).

U uvodnom susretu turnira juniori Sparsa će 27. decembra igrati s ekipom EA7 Milan.

Pobjednik kvalifikacionog turnira plasirat će se na završni turnir juniorske Eurolige koji će se igrati u maju 2015. godine u Madridu.

Na turniru u Rimu prije dvije godine juniori Sparsa su osvojili prvo mjesto i plasirali se na završni turnir u Londonu. I ove godine očekuju sličan scenarij.

"Imamo dobru ekipu, možda i bolju nego što je bila prije dvije godine. U Rim idemo da osvojimo turnir i plasiramo se na završni turnir u Madrid", kazao je kapiten juniorske ekipe Sparsa Edin Atić.

KK Spars će na turniru u Rimu igrati u novoj opremi proizvođača sportske opreme Adidas.

Poklon dres s brojem 1 uručen je danas Hamdi Katici.