Veliko priznanje
0

Bh. sudije Obradović i Zurapović dijele pravdu na 40. Eurobasketu

Klix.ba
Petar Obradović i Ademir Zurapović
Petar Obradović i Ademir Zurapović
Danas zvanično počinje 40. Evropsko prvenstvo za seniore. Po drugi put u historiji, prvenstvo će se održati u četiri zemlje - Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj. Naša reprezentacija, nažalost, nije izborila učešće na smotri najboljih reprezentacija Starog kontinenta, ali će Bosna i Hercegovina svakako imati svoje predstavnike na ovom Eurobasketu, javlja Košarkaški savez BiH.

FIBA arbitrima iz naše zemlje Petru Obradoviću i Ademiru Zurapoviću, pripala je čast da sude najveće evropsko košarkaško takmičenje.

Za nacionalnog instruktora pri FIBA-i Petra Obradovića, ovo će biti ukupno četvrto Evropsko prvenstvo, dok je Zurapoviću 40. Eurobasket osmi koji će odsuditi u svojoj karijeri (sedam EP za muškarce, jedno EP za žene).

Petar Obradović u prvom krugu takmičenja sudit će u Finskoj, gdje je smještena A grupa u kojoj se nalaze reprezentacije Slovenije, Poljske, Islanda, Francuske, Grčke i Finske.

Zurapović će u suditi grupu B koja je smještena u Tel Avivu, a u kojoj se nalaze Njemačka, Ukrajina, Litvanija, Gruzija, Italija i Izrael.

"Pozivom da dijele pravdu na na 40. Evropskom prvenstvu ukazana je velika čast Obradoviću i Zurapoviću, ali i KS BiH i bh. košarci uopće. Bh. arbitri od 2001. godine stalni su učesnici završnica velikih evropskih takmičenja i nadamo se da će se ovaj kontinuitet nastaviti i u budućnosti, te da će Obradović i Zurapović i ove godine na najbolji način predstaviti naš Savez i državu Bosnu i Hercegovinu", saopćili su iz Saveza.

Podsjećamo, ovog ljeta Zurapović je već sudio Evropska prvenstva A divizije - U20 u Grčkoj, U18 u Slovačkoj i U16 u Podgorici, dok je Obradović pravdu dijelio na EP A divizije U20 u Grčkoj te u mečevima pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.