Nastavak kvalifikacija za EP
29

Bh. košarkaši žele pobjedu i protiv Gruzije

Piše: Edin Isanović
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Muška seniorska košarkaška reprezentacija BiH u okviru grupe D kvalifikacija za odlazak na Eurobasket večeras u KSC Skenderija u dvorani Mirza Delibašić igra protiv selekcije Gruzije. Da podsjetimo, izabranici Ace Petrovića su u prva dva meča ostvarili pobjede. Kompletan plijen osvojen je protiv Latvije i Holandije.

Naš državni tim želi seriju pobjeda nastaviti i u sudaru sa Gruzijom, koja je do sada odigrala jednu utakmicu. Savladali su Rumuniju na domaćem parketu rezultatom 80:64.

Selektor bh. reprezentacije zbog povrede do kraja kvalifikacija ne može računati na usluge Josipa Naletilića, dok su se iz juniorskog tima pridružili Jusuf Nurkić, Adin Vrabac, Nedim Buza i Stefan Glogovac.

Naš večerašnji suparnik ima kvalitetnu ekipu, igraju izuzetno disciplinovano i za pobjedu će svi igrači morati maksimalno respektirati odbranu. Upitan je nastup njihove prve zvijezde Zaza Pachulija.

Bh. nacionalni tim sa puno samopouzdanja ulazi u meč. Sa puno respekta govore o gostima, ali sa maksimalnim optimizmom gledaju na ovaj dvoboj.

"Mi uvijek idemo na pobjedu", često naglašava Petrović.

Svakako treba naglasiti da će Mirza Teletović i društvo imati ogromnu podršku sa tribina, a očekuje se da bi Skenderija trebala biti puna.

Utakmica BiH - Gruzija počinje u 20:00 sati uz direktan prijenos na BHT1.

Tabela grupe D:

  1. BiH 2/0 4
  2. Rumunija 1/1 3
  3. Gruzija 1/0 2
  4. Holandija 0/2 2
  5. Latvija 0/1 1