Vrijeme je da se prekine crni niz
0

Bh. košarkaši večeras protiv Mađarske

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Nakon još jedne razočaravajuće partije i poraza od Ukrajine, bh. košarkaška reprezentacija ostala je i bez teoretskih šansi za direktan plasman na Eurobasket 2011. Omjer od jedne pobjede i četiri uzastopna poraza svakako ne ulijeva baš previše optimizma pred večerašnji okršaj sa Mađarima.

Neshvatljive su oscilacije u igri našeg državnog tima. Selektor Sabit Hadžić posljednji poraz u Dnjepropetrovskom pokušao je objesniti na sljedeći način:

“Nije alibi, ali zaista su igrači bili umorni od puta“, rekao je strateg bh. tima. Tačno je da su naši reprezentativci stigli u pomenutu zemlju u noći sa četvrtka na petak u 2.30 sati. Ujutro su odradili trening, a navečer igrali utakmicu. Poraz je bio neizbježan.

Šta očekivati od dvoboja sa Mađarskom? Pa vrijeme je da se prekine crni niz.

“Jednostavno, moramo pobijediti. Ne smijemo ni razmišljati o drugačijem ishodu.Suparnik nije nimalo lagan. Kvalitet su pokazali posljednjom pobjedom protiv Makedonaca. Vjerujem da će moji izabranici večeras slaviti“, kaže Hadžić.

Svi se nadamo da će Đedović i društvo osvojiti kompletan plijen, jer smo se doveli u situaciju da trenutno, po rezultatima, spadamo među najlošije reprezentacije kvalifikacija. Da ironije bude veća, to se dešava u sportu u kojem smo igrali završnice, za razliku od nogometa ili rukometa.

Utakmica BiH – Mađarska igra se u KSC “Skenderija“ u 20.45 sati uz direktan prenos na BHT1.