Povratak iz Armenije
84

Bh. košarkaši stigli u Sarajevo: Pokazali smo kako se srcem igra za BiH

Piše: N. K.
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doputovala je danas u Sarajevo nakon trijumfa u Armeniji i plasmana u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Bh. košarkaše je na aerodromu dočekao veliki broj navijača i novinara, kojim se obratio naš najbolji igrač Džanan Musa.

"Želio bih prvo da se zahvalim staffu i momcima na nevjerovatnoj borbi. Pokazali smo kako se igra srcem za Bosnu i Hercegovinu. Rezultat nije bio upitan što je uzrokovano nevjerovatnim zalaganje na treninzima i terenu. Sada se trebamo pripremati za nove podvige", rekao je Musa nakon dolaska na sarajevski aerodrom.

"Hvala Bogu stigli smo nakon dugog puta. Impresije su super. Od prvog dana smo davali maksimum. Došao nam je težak poraz od Švedske kući i svima nam je teško pao. Jedino šta hoću da kažem je da smo pokazali karakter s dvije pobjede u gostima i ostvarili smo zacrtani cilj", istakao je Obrad Tomić.

Trener Mensur Bajramović je podvukao da se osjeti veliki napredak u pojedinačnom i timskom segmentu.

"Zadovoljni smo jer je ova utakmica bila više od same utakmice za košarku u BiH. Veoma nas je pogodio izostanak Vujoševića. Odigrali smo dobar i kvalitetan meč. Od početka smo funkcionisali kao ekipa. Dječaci su vrijedno radili i primjereno se ponašali te je zbog toga došla vrijedna nagrada", rekao je Bajramović.

Podsjetimo, bh. selekcija je odlučujućem meču u subotu savladali reprezentaciju Armenije te je tako ostvarila plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Naš tim je u Armeniji bio znatno oslabljen, a osim nekih igrača nije bilo ni selektora Duška Vujoševića, koji ima zdravstvenih problema.