PRETKVALIFIKACIJE ZA OI
52

Bh. košarkaši protiv Izraela traže finale pretkvalifikacija za Olimpijske igre, osiguran TV prijenos

S. G.
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20:30 sati u poljskim Gliwicama igra polufinalnu utakmicu kvalifikacija za plasman na Olimpijske igre protiv selekcije Izraela.
Naši najbolji košarkaši su prije dva dana uvjerljivim rezultatom 103:78 savladali Mađarsku i na taj se način plasirali u polufinale olimpijskih kvalifikacija.

Na toj na prepreci nas sada čekaju Izraelci, predvođeni doskorašnjim playmakerom Partizana Yamom Madarom koji je do sada odigrao sjajan turnir.

U drugom je kolu protiv Češke bio nezaustavljiv postigavši 27 poena i sasvim sigurno da će izabranici Adisa Bećiragića na njega morati obratiti posebnu pažnju, posebno jer na toj poziciji nemamo adekvatnu zamjenu.

Sa druge strane, naša je reprezentacija pod košem znatno dominantnija i u tom segmentu igre ne bi trebali imati problema. Kada se sve sabere, Nurkić, Musa i društvo važe za favorita i uz maksimalan angažman pobjeda ne bi trebala izostati.

Sa Izraelcima smo do sada odigrali četiri utakmice. Slavili smo u njih tri, dok smo samo jednom doživjeli poraz.

Svima nam je u lijepom sjećanju posljednji duel sa ovom selekcijom koju smo na Eurobasketu 2015. savladali nakon produžetaka i velike drame u grupnoj fazi.

Pobjednik večerašnjeg dvoboja u finalu kvalifikacija igrat će sa boljim iz duela Poljske i Estonije. Podsjetimo, osvajač turnira plasirat će se u kvalifikacije za Olimpijske igre.

Susret između Bosne i Hercegovine i Izraela starta od 20:30 sati, a direktan TV prijenos će biti emitovan na kanalu FACE TV.

Za sve one koji neće biti u mogućnosti gledati ovaj meč tu je tekstualni prijenos na portalu Klix.ba koji počinje pola sata prije same utakmice.