Uoči posljednja dva meča
15

Bh. košarkaši odradili prvi trening u Rigi, svi testovi na koronu negativni

H. H.
Naša reprezentacija je već osigurala plasman na Eurobasket (Foto: KS BiH)
Naša reprezentacija je već osigurala plasman na Eurobasket (Foto: KS BiH)
Košarkaška reprezentacija BiH jučer je doputovala u Rigu, a jutros je obavila prvi trening uoči posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Eurobasket.

Rezultati korona testiranja potvrdili su da su svi igrači kao i ostali članovi reprezentacije negativni, što je svakako dobra vijest za selektora Vedrana Bosnića, koji je tokom jučerašnjeg dana nenadano ostao bez četiri igrača.

Ismet Sejfić, Karlo Matković, Darko Talić i Nedim Buza zbog povreda i bolesti neće biti u konkurenciji za utakmice s Grčkom (20. februar) i Bugarskom (22. februar) u posljednjem kvalifikacijskom "prozoru", pa će Zmajevi u kadru imati samo 12 košarkaša:

Košarkaška reprezentacija jučer je doputovala u Rigu, a jutros je obavila prvi trening uoči posljednje dvije utakmice...

Posted by KSBiH on Monday, February 15, 2021
John Roberson, Sani Čampara, Muhamed Pašalić, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Emir Sulejmanović, Tihomir Vranješ, Haris Delalić, Kenan Kamenjaš, Amar Gegić, Ajdin Penava i Jure Zubac.

Naša reprezentacija je već osigurala plasman na Eurobasket koji će se održati u septembru 2022. godine u Češkoj, Gruziji, Italiji i Njemačkoj.