Košarka
0

Bh. kadeti izgubili od Hrvatske rezultatom 110:74

FENA
Kadetska košarkaška reprezentacija BiH
Kadetska košarkaška reprezentacija BiH
Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u KSC-u Ilidža u prijateljskom meču izgubila od vršnjaka iz Hrvatske rezultatom 110:74.

Iste ekipe odmjerile su snage i jučer, u susretu koji je dobio bh. tim rezultatom 99:95. Tada je selekciju BiH do pobjede predvodio talentovani Džanan Musa s 45 postignutih poena.

Danas je u timu Hrvatske veliki broj igrača bio raspoložen, a istaknuli su se Vrgoč s 19, te Jordani i Šarić s po 17 postignutih poena.

Reprezentaciju BiH po učinku je predvodio Džanan Musa sa 26 poena i četiri skoka, dok je Sani Čampara dodao 15 poena.

Oba prijateljska susreta odigrana su u sklopu priprema nacionalnih selekcija za nastup na evropskoj olimpijadi u Bakuu i evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina u Kaunasu, koje će biti održano od 6. do 16. augusta.

Danas su u KSC Ilidža drugi međusobni susret odigrale i juniorske selekcije BiH i Crne Gore, a u oba meča su slavili bh. juniori, koji su ovoga puta slavili rezultatom 68:56.

Juniori BiH pripremaju se za nastup na evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina koje će od 23. jula do 2. augusta biti održano u grčkom gradu Volosu.