Osam euroligaša
65

Bez NBA igrača, ali i dalje su velesila: Ovo je 12 igrača Francuske za večerašnji duel protiv BiH

E. B.
Foto: KS Francuske
Foto: KS Francuske
Košarkaši Bosne i Hercegovine će večeras u tuzlanskom Mejdanu dočekati Francusku u drugom kolu kvalifikacija za Eurobasket.

Iako je NBA igračima zabranjeno da igraju u ovom kvalifikacijskom prozoru, Francuzi će večeras u Mejdanu nastupiti u izuzetno jakom sastavu i imaju ulogu favorita.

U redovima Francuske će nastupiti čak devet košarkaša koji igraju u Euroligi: Isaïa Cordinier (Milano), Sylvain Francisco (Bayern), Damien Inglis (Valencia), Mathias Lessort (Panathinaikos), Timothé Luwawu-Cabarrot (ASVEL), Matthew Strazel (Monaco), Guerschon Yabusele i Vincent Poirier (Real Madrid).

Van Eurolige su samo Andrew Albicy (Gran Canaria), Jaylen Hoard (Hapoel Tel Aviv), Paul Lacombe (Strasbourg) i Nadir Hifi (Paris).

No, ulogu favorita Francuzi tek trebaju opravdati na parketu. Podsjetimo, prije dvije godine su u Skenderiju također došli u još jačem sastavu sa NBA zvijezdama Rudyjem Gobertom i Evanom Fournierom, a naša selekcija je slavila rezultatom 96:90.

Susret BiH - Francuska igra se večeras u tuzlanskom Mejdanu s početkom u 19 sati uz direktan TV prijenos na Sport Klubu, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.