Košarka
288

Bez Fukara na tribinama u Tuzli: Nismo dobili ulaznice, možda će Sarajlije navijati u Mejdanu?

Klix.ba
Sa jedne od prethodnih utakmica u Mejdanu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sa jedne od prethodnih utakmica u Mejdanu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Navijači Slobode, popularne Fukare, su uvrijeđene radom Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine i poručili su kako neće bodriti reprezentaciju u subotu (20:15) u Mejdanu protiv Rusije.

Fukare su se putem službene stranice obratili javnosti ističući kako su nezadovoljni radom KS BiH koji im nije želio izaći u susret i obezbijediti ulaznice za vjerovatno odlučujući susret za našu selekciju u kvalifikacijama za Eurobasket 2017. godine.

"U Tuzli ovih dana vlada velika euforija oko odigravanja košarkaške utakmice između selekcija Bosne I Hercegovine i Rusije. Iako je do sada uvijek bio slučaj da naše Udruženje dobije određeni broj ulaznica za utakmice reprezentacije u Mejdanu, ovaj put se to neće desiti.

Iz nama još uvijek nepoznatih razloga Košarkaški savez Bosne i Hercegovine je odlučio na svoju ruku da se ogluši na naše upite i na naše zahtjeve i donio je odluku da se ova utakmica odigra u Mejdanu bez prisustva naših članova.

Ono što nama jedino pada na pamet je da su možda ulaznice potrebne posjetiocima iz Sarajeva, kojih će pretpostavljamo biti mnogo, pa bi naše prisustvo umanjilo njihov broj.

Ovim putem želimo i da napomenemo da je ovo prvi put u historiji da se jedna zvanična utakmica igra u Mejdanu bez prisustva Fukara, što je poprilično nerazumljivo", stoji u saopćenju Fukara.