Zahvalan doktorima
3

Belinelli osudio ponašanje Goberta: Bilo ga je užasno gledati kako se ruga virusu

K. H.
Marco Belinelli (Foto: EPA-EFE)
Marco Belinelli (Foto: EPA-EFE)
Iskusni italijanski košarkaš Marco Belinelli kazao je medijima u Italiji da mu je bilo užasno gledati ponašanje Rudyja Goberta kako se ismijava s koronavirusom, a samo nekoliko dana poslije ovaj košarkaš postao je prvi igrač iz NBA lige koji je pozitivan na ovaj virus.

On je u razgovoru za Corriere della Sera rekao da je svjestan težine riječi koje će izgovoriti, nakon čega je oštro kritikovao tada neodgovorno ponašanje Rudyja Goberta.

"Ma to je bilo užasno, radije ne bih pričao novinarima šta mislim o tome kako se Gobert ponašao. Možda će zvučati previše strogo ili previše uvredljivo, ali bilo je užasno, u svakom smislu te riječi", kazao je Belinelli.

On je rekao da mu je od početka bilo jasno da se radi o opasnom virusu, posebno jer je bio dobro upućen u dešavanja u njegovoj Italiji. Također, zahvalio se doktorima koji su uradili veliki posao u ovim teškim trenucima.

"Mnogi su se šalili s virusom i rugali se onima koji su se previše brinuli. Ja sam u tom trenutku već znao šta se dešava u Italiji i koliko ljudi umire, pa mi samim tim nije bilo smiješno. Bio sam zapanjen. Teško je gledati iz daljine doktore i sestre koji se bore na prvim linijama fronta protiv tako opasnog virusa. Mnogo sam zahvalan svima njima i pokušavam im pomoći koliko god je to moguće", rekao je za kraj Marco Belinelli.

Belinelli je u NBA ligi igrao za broje klubove, a postao je i prvak najjače košarkaške lige svijeta 2014. godine. Rudy Gobert i Donovan Mitchell, prvi NBA košarkaši koji su testirani pozitivno na koronavirus, krajem marta izliječili su se od ove zaraze.