"Ulična" košarka u centru Sarajeva
0

"Beko S.ketch Street Basketball" od 3. septembra

Sarajevo-x.com
Sa druženja ispred BBI centra (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Sa druženja ispred BBI centra (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
U subotu, 3. septembra, počinje prvo izdanje "Beko S.ketch Street Basketball 2011“, turnir amatera u "uličnoj“ košarci.

Ovo takmičenje je nadogradnja projekta S.ketch koji je započet 2008. godine. Prvi sport u sklopu ovog projekta je bila odbojka na pijesku. Već u prve tri godine ovog turnira (2008, 2009. i 2010.), nastupilo je preko 300 takmičara.

Riječ je o kombinaciji neprofesionalnog sporta, kvalitetne pop muzike i raznih popratnih takmičenja. Sportski događaj, koji je baza pomenute manifestacije, je turnir amatera u tzv. "uličnoj košarci“. Timovi se sastoje od tri igrača (i jedne zamjene), a pravo učešća imaju svi, osim profesionalnih košarkaša.

Takmičari će biti podijeljeni u tri grupe: juniori (do 18 godine), te seniori i seniorke, a utakmice će se igrati tokom dva "produžena vikenda“, odnosno u subotu, nedjelju, ponedjeljak i utorak (03.09. - 06.09.2011. juniori, 10.09. – 13.09.2011. seniori i seniorke). Svi zainteresovani mogu pročitati informacije o takmičenju i prijaviti se putem web stranice: www.sketch.ba.

Kao najavu takmičenja, košarkaški reprezentativci BiH koji su se pripremali za EP u Litvaniji, Henry Domercant, Elmedin Kikanović, Diego Kapelan i Nihad Đedović, 20.08.2011.godine su se ispred BBI centra u Sarajevu družili sa mališanima, te im podijelili majice Košarkaškog saveza naše zemlje.

Organizator, Marketing agencija B40, se potrudio da takmičarima i gledaocima pripremi dobre uslove za nastupanje i pračenje takičenja. Na platou ispred BBI Centra biće postavljeni montažni košarkaski tereni od tartan gume i tribine oko terena za sve one koji uživo budu pratili mečeve. Za posjetioce će biti organizirane i nagradne igre sponzora takmičenja, tako da neće samo natjecatelji imati priliku osvojiti vrijedne nagrade.

Prva nagrada za sve članove pobjedničkih ekipa biće Beko LCD televizori. Drugoplasirane i trećeplasirane ekipe će nagraditi Telemach, Sportlife, AXE, Nestle i Red Bull poklon paketima svoih proizvoda i usluga.

Za finalni dan takmičenja, 13.09.2011. godine u 19.30 sati, planirano je održavanje i revijalno humanitarnog meča. Prikupljat će se sredstva za KJU “Dom za djecu bez roditeljskog staranja” Bjelave, a učešće su do sada potvrdili: Nenad Marković, Emir Halimić, Muhamed Konjić, Srđan Vuletić i Mirela Bešić.

Medijsku podršku ovom takmičenju dali su: Sarajevo-x.com, Radio Stari Grad, RSG 1 Sarajevo, Hayat TV, SportCentar, Magazine, scsport.ba, Invento media group i Horton media.