Bećiragić u problemu
140

Bek Igokee odbio poziv u reprezentaciju BiH jer je otišao na odmor u London

E. B.
Kosta Kondić (Foto: Marija Vuruna/KK Igokea)
Kosta Kondić (Foto: Marija Vuruna/KK Igokea)
Pripreme košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine počele su jučer u tuzlanskom Mejdanu, a selektor Adis Bećiragić se ponovo našao u velikom problemu.

Naime, nakon što je zbog povrede otpao John Roberson, Bećiragić je na poziciji playmakera ostao samo na Edinu Atiću.

Kako je istakao na jučerašnjem okupljanju, planirao je da uz Atića na poziciji organizatora igre koristi i njegovog saigrača iz Igokee Kostu Kondića, no 23-godišnji Banjalučanin je odbio Bećiragićev poziv, a kao razlog je naveo to što želi otići na odmor u London.

Sada će Bećiragić morati pronaći neku novu dobitnu formulu, a nije isključeno i da Atića u predstojećim utakmicama protiv Kipra i Francuske gledamo i više od 35 minuta na parketu.

Podsjetimo, u Mejdan su jučer došli Edin Atić, Amar Gegić, Adnan Arslanagić, Aleksandar Lazić, Amar Alibegović, Ajdin Penava, Kenan Kamenjaš, Adin Vrabac, Ismet Sejfić, Amsal Delalić, Njegoš Sikiraš, Vojin Ilić, Markus Lončar i Ibrahim Durmo, dok se danas ekipi priključuje i Džanan Musa.

Naši košarkaši otvaraju kvalifikacije za Eurobasket susretom u Nikoziji protiv Kipra 23. februara, dok će tri dana kasnije ugostiti Francusku pod svodom tuzlanskog Mejdana.