Košarka
0

Begić prošao liječnički pregled u Realu

Totalsport
Mirza Begić
Mirza Begić
Mirza Begić, 220 centimetera visoki bh. košarkaš sa slovenskim državljanstvom novo je pojačanje Real Madrida. U redove madridskog kluba dolazi iz Žalgirisa, a potpisao je ugovor do kraja sezone 2012/13.

Iako je prvotno Marca pisala da je Žalgiris odbio ponudu od 500.000 eura za Begića, na kraju je došlo do dogovora, iako poslovni detalji suradnje nisu otkriveni.

"Igrač je savršenog zdravlja i trener na njega može računati kada poželi. Svi njegovi nalazi su savršeni", komentarisao je klupski liječnik dr. Lopez nakon obavljenih krvnih pretraga, elektrokardiograma i nekoliko radioloških pretraga.

Između ostalih, Begić je u karijeri branio boje ljubljanske Olimpije i bolonjskog Virtusa, a od 2009. godine bio je članom Žalgirisa. Nastupajući za Žalgiris u prvom dijelu sezone u Euroligi prosječno je upisivao 9.7 koševa i 4.8 skokova, a 2.3 blokade po susretu priskrbile su mu epitet najboljeg blokera dosadašnjeg dijela takmičenja.

U Realu vjeruju da će im Begić omogućiti dodatnu širinu pod koševima i da će kvalitetno surađivati s našim Antom Tomićem i D'orom Fischerom.