Traži se novi stranac
4

Bećiragić nezadovoljan jednim segmentom igre: Da smo to uspjeli, samljeli bismo Francuze

H. H.
Adis Bećiragić i Amar Gegić (Foto: A. K./Klix.ba)
Adis Bećiragić i Amar Gegić (Foto: A. K./Klix.ba)
Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić čestitao je Francuzima na pobjedi, ali pohvalio je i nastup naših košarkaša. Uprkos dobrom otporu, koštale su nas greške u ključnim trenucima meča.

Košarkaši BiH nakon trijumfa nad Kiprom u Nikoziji nisu uspjeli iznenaditi favorizirane Francuze i prvi prozor su završili s polovičnim učinkom.

"Imali smo četiri stvari koje su nam bili zadaci, a prije svega kontrola skoka. Naše najjače oruže je kontra napad, a bez skoka nismo imali šansi. Mi smo slabiji fizički i niži od njih, što su nažalost Francuzi iskoristili, nakon što su nam potrošili energiju", rekao je Bećiragić nakon utakmice, istakvaši da nije zadovoljan jednim segmentom igre.

"Mislio sam da ćemo s ovom atmosferom bolje da šutiramo za tri poena. Imali smo veliki broj otvorenih šuteva i onda bi podigli publiku i samljeli ih. To je bio naš nedostatak, a na sve ostalo smo računali", rekao je Bećiragić.

Selektor se osvrnuo i na suđenje koje je u pojednim momentima bilo diskutabilno.

"Učinilo nam se da je bilo barem pet-šest grešaka, ali smo pod adrenalinom i treba to opet pogledati. Čak i da su samo tri, bilo bi puno. Protiv toga ne možemo da se borimo", kazao je Bećiragić.

U nastavku kvalifikacija reprezentaciju BiH u novembru očekuje dvomeč sa selekcijom Hrvatske.

Bećiragić je poručio da već razmišlja o tome i da je ekipi potreban dobar šuter, te da je spreman napraviti određene promjene i podmladiti ekipu.

Dodao je da se već traži novi stranac u reprezentaciji i da će to vjerovatno biti playmaker.

Podsjetimo, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine smještena je u grupu E sa selekcijama Francuske, Hrvatske i Kipra.

Loša vijest je što je Kipar jedan od domaćina i stoga direktno ide na EP. To znači da će se iz grupe E na Eurobasket plasirati samo dvije selekcije.