Kvalifikacije za SP
508

Bazarevič nakon poraza Rusije: Bosna i Hercegovina je zasluženo pobijedila

Piše: K. H.
Foto: Kemal Softić/Klix.ba
Foto: Kemal Softić/Klix.ba
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je u dvorani "Mirza Delibašić" u okviru 1. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo selekciju Rusije rezultatom 81:76, a selektor gostujuće ekipe Sergei Bazarevič pohvalio je igru naše reprezentacije.

On je rekao da je naša selekcija sasvim zasluženo upisala pobjedu, a da njegovi igrači nisu postizali poene u trenucima kada su im najviše trebali.

"Čestitam našem protivniku na sasvim zasluženoj pobjedi. Imali smo svoje prilike, ali nismo pogađali i nismo bili dobri u skoku u trenucima kada su nam trebali poeni. Ovo je novi tim, ali to ne treba biti izgovor. Ovo je naša tipična gostujuća utakmica, a nije nastupio ni Karašev koji je veoma bitan igrač za naš tim. Na glup način smo gubili lopte, a u evropskoj košarci svako može pobijediti svakoga", rekao je Bazarevič.

Medijima se obratio i Vitali Fridzon, koji je u meču protiv BiH ubacio 25 poena, čime je bio najefikasniji igrač gostujuće ekipe.

"Ušli smo agresivno u meč, imali vodstvo u trećoj četvrtini, ali nismo usjeli. Bili smo loši u skoku i to nas je na kraju koštalo poraza", kazao je Fridzon.

Rusija u sljedećem meču igra protiv Belgija na domaćem terenu, dok našu selekciju očekuje meč protiv Francuske.