Dva koraka do cilja
124

Basket reprezentacija BiH se plasirala u četvrtfinale kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

E. B.
Basket reprezentacija BiH
Basket reprezentacija BiH
Basket (3x3) reprezentacija Bosne i Hercegovine se plasirala u četvrtfinale kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se igraju u slovačkoj Bratislavi.

Naš nacionalni tim koji čine Ado Korkutović (kapiten), Zlatko Golijanin, Meris Mazalović i Denis Meštrić, inače članovi ekipe Aluplastik iz Živinica, je zauzeo drugo mjesto u grupi A.

U prvom kolu naši reprezentativci su poraženi od Francuske rezultatom 21:17, a u drugom su ubjedljivo savladali Tursku rezultatom 21:7, te se na taj način plasirali u četvrtfinale kao drugoplasirana ekipa. Prvo mjesto su zauzeli Francuzi koji su u trećem kolu pobijedili Tursku rezultatom 21:11.

Reprezentacija BiH sutra igra susret četvrtfinala kvalifikacija, a protivnika će saznati danas nakon što se susreti u preostalim grupama završe.

Podsjetimo, ostale ekipe u kvalifikacijama u Bratislavi su Austrija, Mađarska, Sjeverna Makedonija, Poljska, Slovačka, Portugal, Češka, Grčka i Gruzija.

S turnira u Slovačkoj na Evropsko prvenstvo, koje se održava u septembru u Izraelu, će se plasirati tri najbolja tima, što znači da našoj selekciji koja prvi put učestvuje u kvalifikacijama za plasman preostaju još dva koraka.