Euroliga
0

Barceloni treće mjesto

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
U utakmici za treće mjesto Final Foura Eurolige, odigranoj u berlinskoj O2 World Areni, košarkaši Barcelone slavili su protiv Olympiacosa 95-79.

U susretu dvije poražene polufinalne ekipe više koncentracije i volje pokazalo je španski tim, koji je od samoga starta bolje izgledalo na parketu. Grčki derbi polufinala završnice Eurolige i poraz od Panathinaikosa odnio je previše snage i volje pirejskoj ekipi čiji košarkaši nisu djelovali kao da mogu nauditi katalonskoj.

U potpunosti nadskakani (34-22) i sa lošim šuterskim izdanjem iza linije za tri poena (4/14), igrači grčke ekipe nisu mogli niti tražiti ništa više od svoje posljednje utakmice sezone na europskoj sceni. Uz Ioannisa Bourousisa (17 poena i devet skokova), te Lynna Greera (19 koševa).

Nakon što je Ramunas Šiškauskas zasjenio sjajnu partiju Davida Andersena u polufinalu, Barcelonin Danac u nedjelju je ponovno bio na traženoj visini zadatka. Sa 20 postignutih koševa i četiri uhvaćene lopte (za 26 minuta) najzaslužniji je za Barcelonin trijumf u utakmici za treće mjesto.

Kada se zna da je katalonska ekipa uhvatila posljednji voz za Final Four, može se u rezimeu reći da je ovo uspjeh kluba obilježenog posrtajima u završnici Eurolige.

Utakmicu koja će odlučiti o pobjedniku Eurolige za sezonu 2008/09 nešto kasnije igraju branitelj naslova, moskovski CSKA, i atenski Panathinaikos.

Euroliga, utakmica za 3. mjesto:

Barcelona - Olympiacos 95-79