ACB Superkup:
0

Barcelona lako do prvog trofeja u sezoni

Totalsport
Košarkaši Barcelone lakoćom su osvojili prvi trofej u novoj sezoni, španski Superkup u Vitoriji. U finalnoj utakmici pobijedili su Valenciju sa 83-63.

Nakon što su u polufinalu deklasirali Real Madrid sa 34 poena razlike, košarkaši Barcelone u finalu su bili tek nešto malo manje uvjerljivi protiv Valencije. Njihova pobjeda nije dolazila u pitanje, Barça je dobila sve četiri četvrtine, te je lakoćom ugrabila svoj četvrti trofej u zadnjih godinu dana u petom finalu.

Juan Carlos Navarro predvodio je Barcelonu s 22 poena i 5 skokova. Pete Mickeal dodao je 17 poena, a Boniface Ndong 13 poena i šest skokova. Ricky Rubio nije se istaknuo kao strijelac, samo dva poena, ali je upisao 6 skokova i 4 asistencije.

Srpski reprezentativac Duško Savanović bio je najbolji strijelac kod Valencije sa 16 koševa, a hrvatski centar Bruno Šundov, najviši košarkaš ACB lige, imao je, baš kao i u polufinalnoj pobjedi protiv Caje Laboral 67-66, vrlo dobre brojke. U nepunih 15 minuta igre upisao je 9 poena (3-6 iz igre, 3-3 iz slobodnih bacanja) i čak 10 skokova, pet napadačkih.

Barcelona je u sedmom izdanju Superkupa osvojila svoj treći trofej. Jedan više ima Caja Laboral, odnosno bivša Tau Ceramica.

ACB Superkup, finale:

Barcelona – Valencia 83-63